Spring naar inhoud

Doorstroom

 

Het binden, ontwikkelen en behouden van werknemers staat centraal bij het doorstroomtraject. Werknemers van een organisatie moeten hun vak verstaan, op de hoogte blijven van ontwikkelingen en breed inzetbaar blijven. Hiervoor zijn er verschillende instrumenten die ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een beloning of beoordeling. Ook het bieden van doorgroeimogelijkheden naar hogere functies zorgt voor het behouden van medewerkers.  Een loopbaanplanning en kennismanagement zijn ook instrumenten die veelvuldig worden gebruikt.

 

Beloning en beoordeling

Een beloning zorgt ervoor dat iemand zich gewaardeerd voelt. Hierbij is het belangrijk dat een een goede balans zit tussen de prestatie die de werknemer levert en de beloning die de werkgever hiervoor geeft. Dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn in het salaris. Een hogere verantwoordelijkheid  voor bepaalde werkzaamheden kan ook een vorm van beloning zijn. Een beoordelingsgesprek kan ook worden gebruikt om sterke en minder sterke punten van een werknemer te bespreken. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te bepalen of een werknemer loonsverhoging krijgt of promotie. Vaak wordt er een beoordeling opgesteld voordat een werknemer in vaste dienst wordt genomen.

 

Loopbaanplanning en kennismanagement

Werknemers hoeven tegenwoordig niet meer jarenlang in dezelfde functie werkzaam te blijven. Het is daarom relevant dat werknemers mobiel blijven binnen de organisatie. Loopbaanplanning helpt hun hierbij. Door middel van begeleiding en eventueel een relevante opleiding worden zij als werknemer ondersteund hierin. Organisaties moeten hier flexibel in zijn en hun werknemers helpen om hun competenties optimaal te ontwikkelen. Daarnaast hebben we kennismanagement. Dit houdt voornamelijk het managen van kennis binnen de organisatie in. Daarnaast is ook het uitwisselen van kennis en informatie van belang. Hierdoor ontstaan dan nieuwe inzichten die op zijn beurt weer verspreid kunnen worden voorzien van oplossingen. Dit is nodig omdat kennis momenteel een steeds belangrijkere productiefactor is.